четвер, 22 серпня 2013 р.

Завершився навчальний семінар-тренінг опікунів Шкільних клубів підприємництва



Завершився навчальний  семінар-тренінг опікунів Шкільних клубів підприємництва в рамках польсько-українського проекту Шкільна академія підприємництва на базі Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області. Навчання пройшли  опікуни клубів з економіки та психології десяти навчальних закладів: Берегометської гімназії Вижницького району, Заставнівської ЗОШ І-ІІІст., Зарожанського НВК Хотинського району , Купського НВК Глибоцького району, Підзахаричського НВК Путильського району,  Кам’янської ЗОШ І-ІІІст. Сторожинецького району, Коболчинської ЗОШ І-ІІІст., Сокирянського  району, Лужанського ЗНЗ І-ІІІст. Кіцманського району , Чернівецьких ліцею №1 та ЗОШ №37 . Навчання проводила  експерт з економіки, завідувач науково-методичного центру менеджменту  та з координації методичної роботи РМК/ММК  - Куриш Н.К.

В ході навчання, було представлено програму впровадження ІІ етапу міжнародного проекту Шкільна академія підприємництва в базових навчальних закладах на 2013/20104 н.р. Учасники в ході тренінгового заняття розробили моделі підприємливої школи та викреслили шляхи їх впровадження в навчальних закладах області.
При проведенні дискусії  «Наші труднощі: виклики – шляхи вирішення» обговорювались проблеми функціонування Шкільних клубів підприємництва  з якими стикалися опікуни на І етапі реалізації проекту та були викреслені  шляхи вирішення наявних проблем.
В ході семінарських занять обговорювалось Положення про конкурс на кращий Шкільний клуб підприємництва та критерії оцінювання роботи клубу. З вимоги до матеріалів, що подаються на конкурс  та в методичний електронний збірник ознайомила член конкурсної комісії, експерт-тренер Інституту післядипломної педагогічної освіти з психології - Романовська Д.Д., завідувач НМЦ практичної психології та соціальної роботи.
На завершення семінару було презентовано в електронному варіанті українську версію гри «Cash flow». 



Немає коментарів:

Дописати коментар