четвер, 22 серпня 2013 р.

Завершився навчальний семінар-тренінг директорів навчальних закладів, в яких створені Шкільні клуби підприємництва



22.08.2013 р. завершився навчальний семінар-тренінг для директорів навчальних закладів області, які є учасниками польсько-українського проекту Шкільна академія підприємництва. Семінар-тренінг проходив на базі Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області. Навчання проводила  тренер-експерт з психології, завідувач науково-методичного центру практичної психології та соціальної роботи  - Романовська Д.Д.

В семінарі брали участь директори десяти навчальних закладів: Берегометської гімназії Вижницького району, Заставнівської ЗОШ І-ІІІст., Зарожанського НВК Хотинського району, Купського НВК Глибоцького району, Підзахаричського НВК Путильського району,  Кам’янської ЗОШ І-ІІІст. Сторожинецького району, Коболчинської ЗОШ І-ІІІст., Сокирянського  району, Лужанського ЗНЗ І-ІІІст. Кіцманського району, Чернівецьких ліцею №1 та ЗОШ №37, в яких діють Шкільні клуби підприємництва.
Тренером було представлено програму впровадження ІІ етапу міжнародного проекту Шкільна академія підприємництва в базових навчальних закладах на 2013/20104 н.р.
Під час тренінгових занять розглядались були використані наступні форми роботи: дискусія, рольові ігри, робота в парах, групах, інтерактивні вправи психологічного змісту, презентації з наступних питань:
o   Розвитку лідерських компетентностей;
o   Розуміння процесу змін в навчальному закладі при впровадження моделі підприємливої школи;
o   Ситуацію змін за графіко Гауса;
o   Види можливого опору;
o   Впровадження змін лідером у колективі.
На практичному занятті з використанням економічної гри «cashflow», лідери шкіл ознайомились з її основними правилами, методикою проведення. Директорам було представлено моделі польських шкіл підприємництва, в ході занять розроблено алгоритм переходу від діяльності клубів до діяльності Школи підприємництва в навчальних закладах Чернівецької області. Проаналізовано роботу клубів та блогів за 2012/2013 н.р.
В ході семінарських занять обговорювалось Положення про конкурс на кращий Шкільний клуб підприємництва та критерії оцінювання роботи клубу. З вимоги до матеріалів, що подаються на конкурс  та в методичний електронний збірник ознайомила член конкурсної комісії, експерт-тренер Інституту післядипломної педагогічної освіти з економіки – Куриш Н.К., завідувач НМЦ менеджменту та з координації діяльності РМК/ММК.






Немає коментарів:

Дописати коментар